Nezničitelné fasády a podlahy od Timbermaxu

Kompozitní terasová prkna představují řešení pro situace, kdy byste nejraději své stěny obložili dřevem, ale nemáte dost času ani prostředků na to, abyste udržovali dřevěnou fasádu v dobrém stavu navzdory působení povětrnostních podmínek.

Stali jsme se výhradním prodejcem dřevoplastových fasád a teras od společnosti Timbermax a máme z toho velkou radost.

Kompozitní terasová prkna představují řešení pro situace, kdy byste nejraději své stěny obložili dřevem, ale nemáte dost času ani prostředků na to, abyste udržovali dřevěnou fasádu v dobrém stavu navzdory působení povětrnostních podmínek.

Dřevěné trasy

Dřevěné terasy jsou oblíbené nejen pro svůj vzhled, ale i pro tepelnou vodivost. Když je chladněji, dřevo hřeje a v létě se nerozpálí. Problém je však s jeho náchylností k poškození. Tuzemský smrk či borovice mají životnost tak deset let s tím, že je potřeba je dvakrát do roka přetřít speciálním olejem. Modřínová terasa může vydržet až 25 let. Vysokou odolnost mají pak tvrdé exotické dřeviny. Pro stálost barvy se ovšem neobejdete bez povrchové úpravy materiálu. Zároveň u některých bývá problematický kontakt s kovem.

Výhody kompozitu

Dřevoplastové terasy z kompozitu od Timbermaxu jsou opravdu bezúdržbové a svým vzhledem velmi dobře imitují exotické dřeviny či dubové palubky. Vyrábí se kombinací dřeva a PVC. Dřevo dodává podlaze její typický vzhled a PVC zase zvyšuje její odolnost. Tento materiál nepodléhá plísním ani houbám, není tak citlivý na tepelné změny jako dřevo a je odolný proti mechanickému poškození. Když chcete, ve většině případů se zbavíte skvrn od jídla či vylitého vína jednoduše tím, že počkáte na déšť, který nečistotu spláchne. Kompozitové fasády od Timbermaxu do sebe prostě nic nenasáknou.

Proč Timbermax

Značka Timbermax představuje velice kvalitní náhražky dřeva – vzhledem i funkčností. Její materiály se používají pro terasy, fasády, ploty a nejrůznější bytové doplňky. Na terasy se pokládají dvouvrstvé kompozitní terasová prkna, která jsou složená z jádra a povrchové vrstvy.

Typ Exotic má speciální povrchovou vrstvu Protect Shell, která deskám dodává takové vlastnosti, jakých dřevo či klasický dřevoplast vyráběný jednoduchou extruzí nedosahují. Použitá technologie nanášení a míchání barev zaručuje, že nenajdete dvě prkna se stejným vzorem a případné škrábance jednoduše zahladíte. Další výhodou jsou velmi úzké spáry. Typ Exlusive, s ještě větší odolností a se vzhledem skutečných rustikálních dubových palubek bez použití dřeva, pak představuje variantu pro ty nejnáročnější zákazníky.

Podělili jste se s námi
o svou podlahu

#infloor

1 2 3 4 5 6